När vi friterade vårrullar under helgen blev det jordnötssås kvar. Vad passade bättre då än att fixa till en Kyckling Satay.
Den här gången använde jag följande ingredienser till två portioner.
2 kycklingfiléer i munsbitar
3/4 burk med färdig sataysås
1 riven vitlöksklyfta
3 cm riven ingefära
1/2 lime, juicen
chiliflakes efter smak
ca 1 – 1 1/2 dl grädde (vi hade ingen kokosmjölk hemma annars hade jag tagit det)
2 msk hackad koriander
1. Bryn kycklingbitarna och krydda med salt.
2. Tillsätt vitlök, ingefära och häll på sataysås och grädde.
3. Pressa i lime och chiliflakes och låt grytan koka ihop till dess att kycklingen är klar.
4. Rör ner koriandern precis innan servering tillsammans med ris eller nudlar. Hos oss en blandning av äggnudlar och risnudlar, det var det som fanns i skafferiet.