Het chilikyckling

Chili är vår älsklingskrydda! Den passar till det mesta och gör allt lite godare. Därför fick det blir en av ingredienserna när det var dags att laga middag. Resultatet blev en smakrik chilihet kyckling!

Jag skivade 1 stor vitlöksklyfta, 2 cm ingefära och 1 röd chili och stekte mjukt i smör. Sen ökade jag värmen och stekte 2 saltade kycklingfiléer i bitar tillsammans med kryddorna. När kycklingen var nästan genomstekt pressade jag över saften från 1/2 lime och ringlade på lite honung. Sen fick kycklingen stekas till dess att den var lite sotig.

Enkelt serverat med stripes, vattenmelon och en klick creme fraiche.

 

Bilden ser underlig ut...det blev sånt ett konstigt ljus när jag fotograferade men gott var det!!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar