Citronkola

Naturligtvis blev jag sugen på att tillverka mer godis….fast jag lovat mig själv att det inte ska bli fler sorter i år. Den här gången satsade jag på citronkola. Hittade flera recept på nätet men jag tyckte att det verkade lite med rivet skal från bara en citron så jag tog två stycken. Det var ett klokt beslut för de blev mycket goda.

 

Citronkola

100 g smör

3 dl strösocker

2 dl grädde

1 dl ljus sirap

1 msk vaniljsocker

rivet skal av 2 citroner

 

1. Smält smöret i en kastrull.

2. Tillsätt resten av ingredienserna utom citronen och låt det koka till dess att termometern visar 128º. Har du ingen termometer gör kulprovet.

3. Rör ner citronskalet och skeda upp i knäckformar. Strö lite riven citron på toppen.

image
Mumsiga citronkolor.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Nina

    Åhhh..låter supergott. Det här måste jag testa!

Lämna ett svar