Annorlunda dessert

Den här helgen gjorde jag en lite annorlunda dessert. En röra med ost och kryddor som vi bredde på minidigestive. Ett blåbär på toppen och munsbiten var klar! Gott och annorlunda. Jag kan tänka mig att det skulle fungera utmärkt i ett större format också. Med en botten av smulade digestive, smält smör. Sedan röran ovanpå och många färska blåbär på.

Fast här blev det den enkla ”gör det själv medan man äter” varianten. Det var väldigt lätt att äta många. Eftersom de var så små var det lätt att tänka, bara ett till och ett till och…

 

Nog smaskade vi i oss fler än fem var...
Nog smaskade vi i oss fler än fem var…

 

”Kanelost” till dessert 

200 g mascarpone

100 g philadelphiaost

pressad limesaft från 1 klyfta

1 tsk flytande honung

3/4 tsk vaniljsocker

1 krm kanel

Blanda ihop alla ingredienser och servera på minidigestive med ett blåbär på toppen.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar