Parmesankyckling, perfekt bjudmat.

  • Inläggskategori:Kyckling
  • Kommentarer på inlägget:2 kommentarer

När vi var många runt bordet i helgen passade jag på att leta fram ett gammalt favoritrecept. Eller gammalt kanske är att ta i……men några år har det allt på nacken. Det är i alla fall ett recept på ugnskyckling i en god sås med mycket parmesan i. Perfekt när huset är fullt och man vill bjuda på något enkelt men gott! (Fast det funkar faktiskt lika bra en vardag kväll….)

image
Fantastiskt god kyckling…eller såsen….det är den som gör hela rätten.

 

 

Parmesankyckling

6 kycklingfileér

3 dl grädde

3 dl creme fraiche

1 1/2 hönsbuljongtärning

1 stor vitlöksklyfta

1/2-1 röd chili

1 lime

massor av god nyriven parmesanost ca 4 dl

 

1. Lägg kycklingfileérna i en ugnsform, salta och peppra.

2. Vispa grädden till löst skum och blanda sen i creme fraiche och upplöst buljongtärning.

3. Finhacka vitlök och chili, blanda i det.

4. Pressa i en lime.

5. Riv en god parmesanost och häll hälften i gräddblandningen, slå den sen över kycklingen.

6. Avsluta med att toppa med resten av parmesanosten i ugnsformen. Stek i ugnen tills kycklingen är klar, ca 20- 30 minuter på 225º.

 

Eftersom vi var fler vid bordet ökade jag mängderna, uteslöt chilin och lät de gäster som ville ha chilismak strö chiliflakes på toppen istället.

 

Servera med en god sallad och ris!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Jessica

    Hur många portioner beräknas receptet till?

    1. Katarinas spis

      I receptet använde jag sex kycklingfiléer och jag beräknade en filé per person men det beror naturligtvis på hur matfriska gäster man har och om man har förrätt. Men skulle jag bara laga kycklingen skulle jag nog ha någon filé extra så att ingen behöver lämna bordet hungrig. mvh, Katarina

Lämna ett svar