Smarrig chokladdessert

Till gårdagens middag passade det bra med en god chokladdessert. Jag utgick från ett recept jag använt mig av tidigare men ökade mängderna en aning eftersom vi skulle vara nio personer runt matbordet denna kväll.

image
Mmm, choklad till dessert!

Smarrig chokladdessert

5 dl grädde

5 äggulor

350 g mörk choklad med 70% kakaohalt

(150 g mörk, 100 g med hallonsmak, 100 g med pekan och salt)

 

 

1. Smält chokladen i vattenbad.

2. Vispa grädden hårt.

3. Rör ner en äggula i taget i den smälta avsvalnade chokladen. Det är viktigt att äggulorna inte är kylskåpskalla, då skär det sig. Det blir en ganska trög smet.

4. Blanda ner ägg- och chokladblandningen i grädden. Rör försiktigt och häll sedan upp i portionsglas och ställ in dem svalt en stund innan servering. ( De går att servera nästan på en gång om man vill)

Servera med hallon, mums!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar