”Dillig” torskgratäng

Häromdagen bad jag sonen att plocka upp ett paket torsk ur frysen mitt på dagen. Det hade tinat lagom till dess att jag kom hem från jobbet så det var bara att laga till. Det var länge sen vi åt fiskgratäng och eftersom det är så gott fick det bli dagens middag.

Med tanke på att vi bara hade färskpotatis hemma svängde jag förbi affären och köpte ett paket pulvermos.

Moset hottade jag upp med en klick smör, chiliflakes, riven parmesan och hackad dill. Sen fördelade jag det längs kanterna i en ugnsform.

I mitten lade jag torsk i kuber som jag hade kryddat med salt och peppar.

Därefter gjorde jag en fisksås med dill och citron.

Jag smälte smör som jag rörde ner mjöl i sen hällde jag på mjölk och 1/3 fiskbuljongtärning. Jag pressade i juice från en 1/2 citron och 1/2 dl hackad dill.

Såsen hällde jag över fisken i mitten av ugnsformen och stoppade sedan in formen i ugnen. 175º, 30-40 minuter.

 

image
Härligt ”dillig” fiskgratäng.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar