Häromdagen bad jag sonen att plocka upp ett paket torsk ur frysen mitt på dagen. Det hade tinat lagom till dess att jag kom hem från jobbet så det var bara att laga till. Det var länge sen vi åt fiskgratäng och eftersom det är så gott fick det bli dagens middag.
Med tanke på att vi bara hade färskpotatis hemma svängde jag förbi affären och köpte ett paket pulvermos.
Moset hottade jag upp med en klick smör, chiliflakes, riven parmesan och hackad dill. Sen fördelade jag det längs kanterna i en ugnsform.
I mitten lade jag torsk i kuber som jag hade kryddat med salt och peppar.
Därefter gjorde jag en fisksås med dill och citron.
Jag smälte smör som jag rörde ner mjöl i sen hällde jag på mjölk och 1/3 fiskbuljongtärning. Jag pressade i juice från en 1/2 citron och 1/2 dl hackad dill.
Såsen hällde jag över fisken i mitten av ugnsformen och stoppade sedan in formen i ugnen. 175º, 30-40 minuter.