Liggande trädets äppeldricka

Kanske världens godaste äppeldricka. Eventuellt kan det ju bero på att den är gjord på äpplen från de egna träden och att den var särdeles lättillverkad. Flaskorna kommer inte att räcka länge det konstaterar vi snabbt….tur att trädet fortfarande dignar av äpplen.

image
Liggande träden.

Liggande trädets äppeldricka

3 kg äpplen

3 tsk citronsyra

3 l kokande vatten

2 kanelstänger

1/2 citron

1 dl strösocker/ 5 dl saft

 

1. Koka upp vatten och blanda med citronsyran i en stor kastrull.

2. Lägg i skivade äpplen och kanelstängerna.

3. Jag pressade även i saft från 1/2 citron över äpplena som låg längst upp för att hindra dem från att mörkna alltför mycket. Den tryckte jag sedan ner bland äpplena också.

4. Låt det stå svalt i 2 dygn.

5. Sila saften i silduk.

6. Mät den färdiga saften och rör ner socker. Rör cirka 5 minuter eller till dess att sockret lösts upp.

7. Hur man späder är en smaksak men vi tar 1 del saft och 1 del vatten. Det smakar smaskens!!

 

image
En av flaskorna med färdig äppeldricka!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Anna-Karin

  Hej! Hittade till din blogg:-). Vilka härliga recept du har!. Gillar verkligen dem, många nyheter för mig👍. Jag gillar matlagning och här har jag fått lite nya tips.

  1. Katarinas spis

   Hej! Vad kul att du hittade recept du tycker om, tack för att du berättar det för mig. Jag gillar också mat, god och gärna lättlagad. 🙂
   Katarina

Lämna ett svar