Äppelmuffins med kanel

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Äppelträden dignar av frukt, faktiskt så till den grad att träden i princip ligger efter backen. Jag har plockat en hel del äpplen redan och börjat att ta tillvara på de goda frukterna. Dels har jag äppelsaft på gång och sen tänkte jag baka en långpannekaka med äppelbitar i också. Men det blev muffins istället med rårivna äpplen. Snabbt, enkelt och framförallt gott. Nu har vi bröd i frysen att plocka fram om vi får fikagäster. Ja att äta av själva också förstås…..

image
Inte de vackraste kanske men goda!

 

 

Äppelmuffins med kanel

1 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
150 g smör
1 1/2 dl havregryn
3 äpplen
1 1/2 tsk kanel
1. Börja med att smälta smöret och blanda ner havregrynen, låt det svälla en stund.

2. Råriv äpplena (med skalet) och blanda ner dem direkt i smörblandningen. Blanda även ner kanelen.

3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

4. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten, tillsätt smörblandningen. Blanda väl.

5. Fyll muffinsformar och grädda i 200 grader i ca 15-20  minuter.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar