Starka körsbär

För första gången på många år när körsbärsträden dignade av körsbär hann jag plocka dem innan fåglarna hade kalas. En del av bären blev till saft, en del frös jag in för att använda till efterrätter när det blir vinter. Resten fick bli likör, det blir fina presenter att ge bort.

Körsbärslikör

ca 1,5 kg körsbär

ca 13 dl vodka

Sockerlag

1 kg socker

5 dl vatten

1. Lägg körsbären i en burk, häll över vodkan och låt stå svalt tre veckor.

2. Koka sockerlag och låt den svalna.

3. Sila bären genom en silduk och blanda med den avsvalnade lagen.

4. Tappa upp på flaskor och njut kyld i små glas.

image
Körsbär och vodka, låt stå!
image
Många små flaskor med körsbärslikör!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar