Örtkyckling på grillen

  • Inläggskategori:Kyckling
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

På bänken i köket fanns ett fat med kryddor som börjat torka. Det var persilja, koriander, timjan och oregano. För att inte låta kryddorna förfaras gjorde jag ett örtsmör som jag täckte kyckling med.

image
Örterna innan de började torka.

 

Jag hackade de halvt torkade örterna och blandade med ca 50 g mjukt smör.

Jag grillade kycklingen, som kryddats med salt och svartpeppar, så att den fick fin färg sedan lade jag den på folie på grillen. Jag täckte den med örtsmöret och lät den grilla klart på låg värme.

Till kycklingen serverade jag kokta färskpotatisar (från eget land), grillad majskolv och lite sallad.

 

image
Kryddgod kyckling.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar