Choklad och mandelmuffins

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

 

Choklad och mandelmuffins

 

1 ägg

1/2 dl strösocker

1/2 dl farinsocker

1/2 dl mjölk

50 g smält smör

1 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

ca 1 dl hackade mandlar

ca 75-100 g hackad mörk 70 % choklad

1. Vispa socker och ägg.

2. Blanda i mjölk och smält smör.

3. Rör ner mandel och choklad.

4. Blanda ner mjöl och bakpulver.

5. Skeda upp smeten i formar, det blir 12 st små muffins.

6. Grädda på 225º cirka 12 minuter

I ugnen

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar