Fredagsfärs

Du visar för närvarande Fredagsfärs

Fredag innebär ofta någon slags plockmat eller liknade som går att äta i soffan framför teven. Just nu kollar vi in andra säsongen av agent Carter på fredagarna.

När jag kom hem från jobbet plockade jag upp ett paket kalvfärs ur frysen. När jag förpackar dem gör jag platta paket vilket gör att färsen tinar snabbt så middagen blir klar i tid även om man glömt ta upp färsen på morgonen.

Jag gjorde en färsröra med många olika tillbehör som vi åt till baguetter.

Så här gjorde vår fredagsfärs: Jag hackade 1 gul lök och 1 vitlöksklyfta fint. Sedan stekte jag löken mjuk i rapsolja. Därefter ökade jag värmen och stekte färsen, ca 400 g kalvfärs. Jag kryddade med salt, anchochili, curry, svartpeppar, paprikapulver, några ”spruttar” balsamicocreme och 1-2 msk tomatpuré. Jag hällde på knappt 1 dl vatten och lät allt koka ihop. Jag har inga exakta mått på hur mycket krydda jag använde då jag strödde över direkt från burkarna. Det blev en supergod färsröra i alla fall.

De tillbehör vi hade förutom nygräddad baguette var:

Paprika, gurka, ruccola, vindruvor, majs, riven ost, jordnötter och banan. 

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar