Våra egna vårrullar.

image
Nyfriterade vårullar med sweet chilisås.

Att göra egna vårrullar är inte särskilt besvärligt, inte något man gör en vardagmiddag kanske men på helgen passar det utmärkt. Det som tar längst tid är nog friteringen.

Filodeg kan vara svår att hantera eftersom den torkar ut snabbt men tricket är att låta filoarken ligga mellan fuktiga handdukar sedan man tagit dem ur förpackningen. Ha också en fuktig handduk som underlag när knytena viks ihop, då blir de arken lättare att hantera.

 

 

Vårrullar

1 liten gul lök

1 vårlök

1/2 röd chili

400 g älgfärs

anchochili, salt, svartpeppar

mozarellaost

filodeg

 

1. Börja med att finhacka gul lök, vårlök och chili. Stek mjukt i rapsolja.

2. Bryn färsen och krydda med salt, svartpeppar och anchochili.

3. Blanda färs och lökfräs.

4. Ta ut filodegsarken ur förpackningen och dela i kvadrater.

5. Ta ett ark i taget. Lägg köttfärs och sedan en bit mozarellaost på. Vik in ett hörn, sedan sidorna och rulla ihop. Pensla kanterna med vatten så fäster degen ihop.

6. Fritera i rapsolja 180º till dess att vårrullarna är gyllenbruna runt om. Använd antingen en fritös eller en tjockbottnad kastrull. (Glöm inte termometern för att hålla koll på temperaturen och ett lock om du använder en kastrull).

image
Lök- och chilifräs.
image
Fyllning på ett filodegsark.
image
Vårrullar som väntar på att friteras. (De små är bonuspaket med enbart ost i).
image
Nyfriterade vårrullar, krispiga och goda.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar