Friterat igen

Det har blivit mycket friterat i vårt hus ett tag nu men medan oljan i fritösen fortfarande är fräsch gäller det att passa på. Idag gjorde jag kycklingnuggets, mozarellapaket och friterade potatisskivor.

image
Nyfriterad kyckling.

Kycklingen delade jag i lagom stora bitar och saltade lätt. Sedan lade jag dem i en plastpåse där jag i förväg blandat 1 dl panko, 1 dl majsmjöl, anchochili och vitlökspulver. Jag skakade runt påsen så att alla bitar blev täckta. Som vanligt friterade jag först på låg temperatur 160º till dess att de nästan var klara. Sedan ökade jag värmen till 190º och friterade dem gyllenbruna.

 

image
En tallrik friterade godsaker, mozarellapaket, potatisskivor och kyckling.

Jag friterade också skivad potatis med skal i tunna skivor. Där gick jag till väga på samma sätt. Först låg temperatur sen en andra gång på hög.

 

image
Mozarellapaket i fritösen.

 

Mozarellapaketen blev mycket lyckade. En bit mozarella kryddade med flingsalt och chiliflakes slogs in i två filoark. De friterade jag bara en gång. Sist av allt på i den högre temperaturen.

När det var gjort var det bara att äta, mums!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar