Födelsedagsfrukost

I dag när vi firar födelsedag blev det ju som vanligt frukost på säng. Jag gjorde äggröra och färskpressad blodapelsinjuice. En födelsedagsfrukost värdig en femtonåring.

Äggröran till två personer (varav den yngre åt mer)

3 ägg

2-3 msk grädde

1/4 röd finhackad chili

1-2 msk hackad koriander

salt och smör

1. Jag började med att knapersteka bacon i ugnen, 225º.

2. Sedan stekte jag  ett gott vitt bröd i smör på båda sidor så att et blev frasigt.

3. jag vispade ihop ingrediensera till äggröran och stekte den hastigt så att den fortfarande var härligt krämig.

Med några körsbärstomater och färskpressad juice började sonens femtonårsdag på ett mättande sätt.

Härligt krämig äggröra.

 

Färskpressad blodapelsin i ett blodrött glas.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar