Jordgubbs- och flädermousse

Jag gjorde en mycket god mousse att använda som fyllning i tårtan men tanken var att vi skulle ha så att det räckte till dessert också.

Och det kan jag lova att det gjorde. Det blev mycket mousse…..så egentligen borde jag ha haft nån stor middag och bjudit på den.

image
Försvinnande god mousse i ett portionsglas.

Efter att ha använt en del som fyllning i tårtan och en del till dessert tog jag fram glassmaskinen och gjorde glass av det som var kvar. Mumsigt även det.

 

Jordgubbs- och flädermousse

400 g jordgubbar

2 äggvitor

2 äggulor

2 dl grädde

1/2 dl flädersaft outspädd

3-4 gelatinblad ( ta 4 om man vill ha en fastare mousse, det kommer jag att göra nästa gång )

1 dl strösocker

 

1. Dela äggvitor och gulor.

2. Blötlägg gelatinbladen i vatten 5 minuter.

3. Vispa äggvitan till hårt skum.

4. I en annan bunke vispas äggulor och strösockret vitt och pösigt.

5. Blanda de grovt mosade bären med äggblandningen.

6. Vispa grädden och vänd ner den i bär och äggblandningen.

7. Värm flädersaften och lös upp gelatinbladen i den varma saften.

8. Rör ner gelatinet.

9. Vänd sist ner äggvitorna mycket försiktigt.

Häll upp i portionsskålar och ställ svalt (eller låt det vara kvar  i en större form).

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar