I huset är det 15-årsdag idag. Sonen önskade sig en tårta med botten av choklad.
Det här är en enkel tårtbotten som passar att fylla med valfria godsaker.
Tårtbotten med kakao
3 ägg
3 dl socker
75 g smält smör
1 1/2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3/4 dl kakao
1. Vispa ägg och socker poröst.
2. Smält smöret och blanda det med mjölken. Vispa sedan ner det i äggblandningen.
3. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Sikta mjölblandningen i smeten för att slippa klumpar.
4. Rör försiktigt ner i äggblandningen och häll upp i en smord och bröad form.
5. Grädda ca 40 min i 175º.
Mums!!! Prövar detta recept nu och har den i ugnen:D spännande!
Hoppas det blev lyckat! Katarina 🙂
Ska baka tårta imorgon hoppas att det blir bra🙏🏻
Hej! Håller tummarna att det blir bra och att du gillar botten! Lycka till! Mvh, Katarina
Pingback: Chokladtårta | Angelica Wallgren
Så fiffigt. Din tårta ser helsmaskig ut, den måste jag testa!
Kan man ta vanligt smör o smälta?Sånt man har på mackor?😊
Hej! Jag vet faktiskt inte, har aldrig testat så jag törs inte ge dig något råd. Men om du provar kan du väl tala om hur det gick. Lycka till, Katarina 🙂
Ska den var mitt i ugnen eller längst ner?
Hej! I min ugn fungerar det toppen att grädda den inte längst ner utan en nivå högre upp. (Men inte så högt som i mitten). Mvh, Katarina