En rätt som är snabb och enkel att förbereda är kyckling fylld med vitlöksost som lindas i proscuitto. Har man bara tid att vänta medan den steks i ugnen är den värd att laga till även när det är vardag. Hur enkelt som helst.
Lindade kycklingfiléer
2 kycklingfiléer
4-5 msk vitlöksost
4 skivor proscuitto
salt och svartpeppar
1. Skär fickor på längden i kycklingfiléerna.
2. Salta lätt både utanpå och inuti kycklingen.
3. Fyll fickorna med valfri vitlöksost.
4. Linda två skivor proscuitto runt varje filé och mal några varv med svartpepparkvarnen över.
5. Stek i ugnen 200º ca 35-45 minuter. Skär igenom på det tjockaste stället för att kolla att de är genomstekta. Eller använd en termometer och stek till 72º.
Dela små potatisar i halvor och stek även dem i ugnen samtidigt som kycklingen. Kryddade med salt och chiliflakes och med olivolja ringlad över passade de utmärkt att servera till kycklingen.
En fruktigt god sallad med mozarellaost, gröna vindruvor, spenat och röd paprika till blev pricken över i.
Jag ramlade över din blogg precis lagom till middagen och det här receptet var riktigt gott. Det hade nog blivit lite bättre med magrare prosciutto, men man få taga vad man haver och bacon var helt okej också 🙂
Och potatisen med chiliflakes lär definitivt bli ett populärt inslag under våra framtida måltider 🙂
Vad roligt! Att ta vad man har det är min stil det också!