Kyckling med kokosmjölk

Sista dagen på jullovet och till middag blev det kyckling med asiatisk touch till middag!

Den blev jättegod, väl värd att lagas igen!

Kyckling med kokosmjölk

3 kycklingfileér

2 vitlöksklyftor

1/2 gul lök

1/2 röd chili

3 cm ingefära

1 burk kokosmjölk ( förutom ca 1 dl som använts redan)

1/2 tsk sambal oelek

3 msk mango chutney

1/2 lime

olivolja, smör

salt, peppar

koriander

jordnötter

1. Finhacka lök, vitlök, chili. Riv ingefäran.

2. Låt allt svettas i smör och olja till dess att löken är mjuk och genomskinlig. Lägg över i en gryta tillsammans med kokosmjölken.

3. Skär kycklingen i munsbitar och bryn den,  krydda med salt och peppar.

4. Lägg över kycklingen i grytan och tillsätt chutney och sambal oelek. Pressa över lime. Låt allt koka ihop en stund och smaka ev. av med mer kryddor och limejuice.

5. Strö över koriander och hackade jordnötter precis innan servering.

6. Servera med jasminris och en god sallad.

Vi var två stycken som åt och det blev rester till en matlåda…

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar