Snabb Satay i ugnen

  • Inläggskategori:Kyckling
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Kyckling med sataysås är en av husets snabblagade favoriter. Extra snabblagat blir det när man använder färdig sataysås, som jag gjorde igår. Oftast gör jag den i gryta på spisen men igår testade jag att göra rätten i ugnen. Det visade sig fungera alldeles utmärkt, faktiskt blev den nästan godare än den brukar bli.

Snabblagad, god het kyckling satay.

Tre kycklingfiléer skivades i centimetertjocka skivor, saltades och lades i en ugnsform. En sataysås med 4 dl kokosmjölk, 2 dl färdig sataysås, 4 cm finriven ingefära, 1 finriven vitlöksklyfta, juice från 1/2 lime och 1/2 hackad röd chili blandades ihop. In i ugnen 200º, cirka 20-30 minuter. Min kyckling var inte helt tinad så den var inne en stund längre.

Hacka koriander och strö över innan servering. Servera med ris av valfri sort eller risnudlar. Vi valde det senare alternativet idag.

Risnudlar, kyckling och krispiga grönsaker.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar