Krämig kycklinglasagne

I kylen fanns det en halv grillad kyckling kvar. Först tänkte jag som vanligt göra någon slags wokad mat men sen kom jag på att lasagne med kyckling borde bli gott. Sagt och gjort, jag började med att göra en ostsås samtidigt som jag slog på ugnen.

Ostsås: Jag smälte ca 3 msk smör i en kastrull och rörde i några matskedar mjöl. Sedan vispade jag i ca 5-6 dl mjölk. När såsen tjocknat lagom och kokat en stund drog jag den från värmen. Jag rörde i riven parmesan och edamer. Cirka 2-3 dl allt som allt.

 

Övriga ingredienser:

1/2 grillad kyckling i bitar

1 burk tomatsås (som följer med färdig pizzadeg)

ruccola

mosad avocado kryddad med salt, svartpeppar och vitlökspulver

skivad mozarella

 

Sedan varvade jag övriga ingredienser med lasagneplattor och ostsås i en smord ugnsform. Jag började med tomatsås, lasagneplattor, kyckling, ruccola, avocadoröra, skivad mozarella, ostsås o.s.v. Jag avslutade med lasagneplattor och ostsås på toppen.

In in ugnen på 200 º i cirka 30-40 minuter därefter var det klart att äta. Krämigt och gott.

 

 

image
Krämig kycklinglasagne med tomater.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar