Kycklinggryta Satay

  • Inläggskategori:Kyckling
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Sonen skulle hämtas hem efter utbildning och jag antog att han skulle vara hungrig när vi väl kom hem. Därför förberedde jag middagen så långt det var möjligt innan jag åkte hemifrån. Då var det bara den stund det tog att koka riset innan söndagsmiddagen var klar att servera.

Jag plockade upp två kycklingfiléer ur frysen som fick bli basen i en mustig gryta.

 

Kycklinggryta Satay

2 kycklingfiléer ( Det går att ta mer kyckling utan att öka mängden på övriga ingredienser)

1. Dela kycklingen i munsbitar och fräs den i olja. Salta lätt.

2. Mixa jordnötssåsen.

 

Jordnötssås
2 vitlöksklyftor
3-4 cm skalad ingefära
2 dl jordnötter
1/2 dl ketjap manis
1/4 dl rapsolja
1/4 dl japansk soja
1 1/2 lime, pressad

 

Lägg kyckling och jordnötssås i en gryta och tillsätt:

1 burk kokosmjölk

1 gul paprika i bitar

1 röd paprika i bitar

1/2 dl majs

1/3 röd chili, finhackad

3-4 msk hackad persilja

 

Servera med ris, sallad och ett gott bröd.

 

 

image
Kycklinggryta Satay!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar