Vad blir det till middag? Morsans fiskgryta!

En enkel fiskgryta till middag. Inte helt fel med kokt pressad potatis till och en god sallad.

Morsans fiskgryta

1 vitlöksklyfta

1/3 gul lök

1 morot

1 burk finkrossade tomater

1/2 – 1 dl vatten

2 dl creme fraiche

1/2 dl dill

1 fiskbuljongtärning

400 g kolja eller torsk

 

1. Hacka vitlök och gul lök fint och bryn mjukt i smör.

2. Tillsätt tunt skivad morot och häll på tomatkross och vatten.

3. Lägg i buljongtärningen och låt allt koka till dess att morötterna nästan är färdiga.

4. Blanda i creme fraiche och dill.

5. Lägg i lätt saltad fisk i kuber och sjud till dess att den är klar.

6. Servera till kokt pressad potatis och sallad.

 

image
Äntligen middag!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar