Kyckling Satay a la Katarina

Du visar för närvarande Kyckling Satay a la Katarina
Kyckling Satay a la Katarina

Det finns många olika recept på kyckling Satay och mina tillagningar skiljer sig lite gång från gång. Ibland tar jag genvägen med färdig Sataysås, som idag. God blir den i alla fall!

1 paket innerfilé från kyckling

1 burk färdig Sataysås

1 burk kokosmjölk

1 vitlöksklyfta

1 finhackad schalottenlök

ca 3 cm finhackad färsk ingefära

1/2 finhackad röd chili

1 1/2 pressad lime

färsk hackad koriander

Bryn hackad vitlök, lök,  ingefära och chili samt kycklingen skuren i bitar. Salta.

Häll över Sataysås, kokosmjölk samt den pressade limen.

Servera med mycket koriander samt ris eller risnudlar till.

En fräsch sallad och ett gott naanbröd blir pricken över i.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar