Sonen skulle hämtas hem efter utbildning och jag antog att han skulle vara hungrig när vi väl kom hem. Därför förberedde jag middagen så långt det var möjligt innan jag åkte hemifrån. Då var det bara den stund det tog att koka riset innan söndagsmiddagen var klar att servera.
Jag plockade upp två kycklingfiléer ur frysen som fick bli basen i en mustig gryta.
Kycklinggryta Satay
2 kycklingfiléer ( Det går att ta mer kyckling utan att öka mängden på övriga ingredienser)
1. Dela kycklingen i munsbitar och fräs den i olja. Salta lätt.
2. Mixa jordnötssåsen.
Jordnötssås
2 vitlöksklyftor
3-4 cm skalad ingefära
2 dl jordnötter
1/2 dl ketjap manis
1/4 dl rapsolja
1/4 dl japansk soja
1 1/2 lime, pressad
Lägg kyckling och jordnötssås i en gryta och tillsätt:
1 burk kokosmjölk
1 gul paprika i bitar
1 röd paprika i bitar
1/2 dl majs
1/3 röd chili, finhackad
3-4 msk hackad persilja
Servera med ris, sallad och ett gott bröd.