Varje gång jag gör egna nuggets undrar jag varför jag någonsin köper färdiga. Om jag vore klok skulle jag köpa mycket kycklingfilé, steka nuggets och stoppa i frysen till ett senare tillfälle, istället för att bara göra lagom till en middag. Som det är nu äter vi upp dem alldeles för snabbt.
Även om de är snabblagade skulle det vara fint att finna ett gäng i frysen när man är sugen på något riktigt gott och inte har lust att laga egna just då. Dessutom går det nästan lika snabbt att göra dem som att äta dem så det tar inte en evighet. Middagen blev klar på en dryg halvtimme, med tillagning och allt.
Idag gjorde jag nuggets på tre stora filéer, jag följde mitt gamla recept på Snabblagade nuggets med panko men ändrade lite i kryddningen. (Följ länken för att se hur jag gjorde förra gången). Jag blandade pankon med nymald svartpeppar, salt och nya favoritkryddan, anchochili, innan jag skakade runt kycklingbitarna och stekte dem i mycket olja så de fick en friterad yta.
Till detta serverade jag klyftpotatisar som jag gjorde på de potatisrester jag hade i kylen. De helstekta färskpotatisar som låg där delades i klyftor och stoppades in i ugnen på hög värme så de blev knaprigt goda!