Het köttfärssås

En klassisk rätt, köttfärssås och spaghetti, stod på menyn i början av veckan. Kryddningen kanske inte blev så klassisk men gott blev det.

 

Köttfärssås

ca 500 g älgfärs
1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 röd liten chili, finhackad ( vill man ha mildare smak ta bort kärnor och hinnor)
1/2 köttbuljongtärning
2-3 msk tomatpuré
1 dl tomatsås av pizzatyp
1 dl vatten
hackad persilja
salt, svartpeppar, paprikapulver och anchochili

image
Bilden ser väldigt brun och tråkig ut….skenet bedrar…det smakade underbart!

Fräs lök och chili mjukt och bryn sedan färsen. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda ner övriga ingredienser. Låt allt koka ihop och smaka av med övriga kryddor. Servera med klassisk spaghetti, nyriven parmesan och morotsstavar!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar