Pestopasta

  • Inläggskategori:Pasta
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Innan sonen åkte och tränade idag gjorde jag egen pesto och serverade till pasta och ugnstorkad proscuitto.

Jag slog på varmluftsugnen, 225º, och stoppade in proscuitton för att torka på bakplåtspapper.

Sedan fyllde jag en stor kastrull med vatten och kokade upp pastavattnet och lade sen i färsk pasta.

Under tiden gjorde jag egen pesto. Tyvärr hade jag inte rätt ingredienser hemma så det blev en egen variant…men lika god.

1/2 kruka basilika

3 msk hackad persilja

1/2 vitlöksklyfta

1/2 – 3/4 dl skållad mandel

1 – 1 1/2 dl olivolja

2 msk finriven parmesanost

lite pressad citron

Mixa alla ingredienser.

När pastan kokat klart blandade jag den med pesto. Sedan smulade jag den torkade proscuitton över och toppade med grovt hackade valnötter. Mums!

 

image

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar