Snabb pasta, igen!

  • Inläggskategori:Pasta
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

I skafferiet fanns det tagliatelle lagom till två personer. Lagom till lunch alltså. Till pastan gjorde jag en god sås på det som fanns i kylskåpet.

Medan pastan kokade, 5 minuter, gjorde jag pastasåsen. En rejäl klick smör fick smälta i en kastrull. Där fräste jag sedan snabbt ca 50 g hackad rökt skinka, 1 vårlök, 1/3 finhackad chili. Sedan hällde jag över 1-1 1/2 dl grädde, kryddade med svartpeppar och smakade av med lite salt.

Med nyriven parmesan över den rykande heta pastan och en enkel sallad till fick vi en god, snabblagad lunch.

 

image
God pastalunch.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar