Avundsjuk på sonens lunch

  • Inläggskategori:Sallad
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Sonen skulle iväg på slåtterkurs hela dagen. Att slipa och slå med lie var några av de saker som stod på programmet. En rejäl matsäck behövdes och han önskade pasta, grillad kyckling och mozarella. Med det som huvudingredienser blev resultatet en god pastasallad.

 

Jag kokade gnocci och rensade av den nygrillade kycklingen (vår ICA Nära här hemma grillar den allra bästa och godaste kycklingen). När pastan kokat klart spolade jag av den i kallt vatten så att kokningen avstannade. I pastasallad tycker jag att det är det extra viktigt att pastan fortfarande har tuggmotstånd annars blir det för mjukt och ”soggigt”.

 

Sedan blandade jag pastan med kyckling i lämpliga munsbitar (inte hela kycklingen) samt 1/2 mozarellaost i bitar, hackade i 1/3 röd paprika och en rejäl näve ruccola.

 

Jag mixade en dressing med 1/2 dl rapsolja, 1/2 basilikakruka, juice från 1/3 lime, lite salt och svartpeppar. Den blandade jag runt salladen i. Ett kokt ägg fullbordade det hela.

 

När jag smakade den nygjorda salladen sent igår kväll kände jag mig riktigt avundsjuk på sonen som skulle få så god lunch (fast som plåster på såren blev jag också bjuden på en god sallad, något annorlunda dock). Han fick i alla fall en stor låda med sig….det var inte mycket kvar när han kom hem ikväll så han uppskattade den verkligen. Den får jag nog göra igen!

 

image
Pastasallad med grillad kyckling och basilika

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar