Pamesanpaj med chili och basilika

Ostpaj är en av många favoriter i vårt hus. Häromdagen gjorde jag en med lite nya smaker.

Jag hade en pajdeg i kylen som jag lade ut i en form och förgräddade. Därefter rev jag 1 1/2 dl parmesanost och 2 1/2 dl av en mild ost, blandade och lade i botten av pajskalet.

Jag vispade sedan ihop 4 ägg med 3 dl grädde. Äggstanningen kryddade jag med ungefär 1/2 tsk salt, 1/2 röd finhackad chili samt 1 dl hackad basilika. Jag använde både den vanliga basilikan och thaibasilika.

(Jag tog allt av chilin, hinnor och kärnor. Ta bort det först om man vill ha mindre stark smak.)

Sedan hällde jag även äggstanningen i pajskalet och gräddade i 200
grader, 20-30 minuter.

Det blev en väldigt god paj med sting i!

image

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar