Den godaste kycklingen och potatisen jag har ätit på länge.

image
Äntligen middag!

De färska kycklinglår som låg i kyldisken på affären ville väldigt gärna att jag skulle ta med dem hem och göra något gott av dem. Så blev det….faktiskt den godaste kyckling jag har ätit på länge….och potatisen var ännu godare.

 

Kryddiga kycklinglår med ugnsstekt färskpotatis

I en skål  blandade jag:

1/2 dl rapsolja

1-2 msk japansk soja

1/2 – 1 tsk salt

1 tsk sambal oelek

1/2 tsk ancho chili

1 1/2 msk tomatpuré

Detta penslade jag de fyra kycklinglåren med innan jag lade dem i en ugnsfast form med lite olja i botten.  Sedan fick de steka i ugnen 200º (varmluft) cirka 30-40 minuter, till dess att köttsaften var klar. 

När kycklingen hade stekt en stund stoppade jag in små färskpotatisar. De delade jag på hälften och lade på en plåt med ett bakplåtspapper med olivolja på. Jag kryddade med chiliflakes, flingsalt, anchochili och paprikapulver.

Allt serverades med creme fraiche med smak av chili och paprika samt en sallad. 

image
I början av tillagningen.

 

image
Nästan färdigstekt.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar