Sötpotatis med fetaoströra – en av mina lättlagade favoriter.

Ugnsbakad sötpotatis vilken perfekt fredagsmiddag i kylan. Den söta potatisen i kontrast till den salta fetaoströran. Vilken hit det är! Det är en av mina mest lättlagade favoriter. Det tar lite tid dock, potatisen behöver vara i ugnen minst en timme, kanske en och en halv. Den ska bli riktigt mjuk för att vara klar. Det är enda nackdelen….man får inte vara vrålhungrig….om man inte använder micron förstås. Fast jag tycker inte att potatisen blir lika god då.

 

Smaker som passar underbart tillsammans!

1 stor eller 2 små sötpotatisar går åt per person. Picka små hål i dem och slå in i folie. Lägg i en ugnsform, det blir gärna lite blött i botten. Baka i 225º tills de blir genommjuka, det tar minst en timme, om de inte är pyttesmå. Oftast tar det längre tid. Men den som väntar på nåt gott…..

Gör en röra med 150 g mosad fetaost, 1 – 1 1/2 dl creme fraiche och nymalen svartpeppar.

Klicka fetaosten i den mjuka potatisen och njut till en enkel sallad.

Försvinnande gott!

I ugnen, snart mjuka och goda!!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar