Kyckling Satay

I kväll blev det en variant av kyckling Satay igen.

Vi hade en burk färdig sataysås i källaren, ca 2 dl. Hottade upp den med 1/2 hackad röd chili, 1 hackad vitlöksklyfta, 3 cm riven ingefära, 1/2 pressad lime. Kokosmjölk fanns inte hemma idag så jag blandade upp såsen med 3 dl grädde i stället.

Jag delade två lite större kycklingfiléer i mindre bitar och stekte dem  i olja i en stekpanna. Kryddade med salt och peppar. Sen la jag över de i en kastrullen med såsen.

Kycklingen toppas med koriander, serveras med ris och sallad.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar