Quesadillas med favoritkycklingen!

image
Kyckling och nystekt quesadilla att avnjutas i solen.

När jag kom hem från jobbet igår var det riktigt vårväder med smak av sommar. Längtan efter att starta grillen var stor men med tanke på sonens träning insåg jag att vi inte skulle hinna. Men med maten lagad inne kunde vi i alla fall sitta ute och äta. Det gick bra det med.

Quesadillan fyllde jag med mycket smått och gott som fanns i kylen. Jag bredde ett lager färskost med vitlök och örter på tortillabröden. Sedan lade jag på färsk ruccola, 1 finhackad vårlök, 1/2 finhackad chili, riven ost med god smak samt basilika. Därefter lade jag på locket och stekte i olivolja i het panna. Lite trixigt kan det vara när de ska vändas så att inte fyllningen ramlar ut men övning ger färdighet. Nystekta delar jag dem i kilar och strör över lite flingsalt.

Kycklingen är en gammal favorit. Hackad vitlök och ingefära i en stekpanna tillsammans med kycklingen steks till dess att kycklingen börjar bli klar. Kryddas med färsk chili (eller chiliflakes) och salt. Mot slutet ringlas honung (ca 1-2 msk) och juice från 1/2 lime över hela anrättningen och det får steka en stund så att honungen börjar karamelliseras och ger kycklingen lite sotad yta.

Sen är det bara att äta och njuta…..det blev bara en liten kycklingsmula över…..

 

image
Det ryms mycket gott innan locket läggs på!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar