Penne med den sista biffen

Till gårdagens middag strimlades den sista biffen upp. Av den gjorde jag en mycket god sås som passade utmärkte till penne.

Medan pastan kokade gjorde jag såsen.

1 finhackad vårlök, 1/2 röd chili, 1 rejäl näve hackade salladsärtor fick fräsa en kort stund i 3-4 msk av det kryddsmör jag gjorde helgen som gick (med timjan, vitlök, chiliflakes och salt).

Därefter strimlade jag biffen fint och lät den steka med. Jag hällde på ca 2 dl grädde, ca 1/2 msk köttfond och lät det koka ihop.

När pastan var klar lät jag den rinna av, blandade den med 2-3 nävar ruccola och spenat. Sist tillsatte jag såsen och blandade om. När det var gjort åt vi med god aptit.

Penne med god sås på den sista biffen.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar