Dubbla mackor med ägg och ost

Min mamma berättade att när jag var liten tyckte jag mycket om stekta dubbla mackor med en blandning av ägg och riven ost emellan. Det är ingenting jag själv kommer ihåg men det lät gott så jag tyckte att det var dags att testa. Men i stället för att laga till i en stekpanna använde jag ett mackjärn. Det som är viktigt då är att äggsmeten blir riktigt fast, annars rinner allt ut.

Till fyra mackor tog jag: 8 skivor franska, 1 ägg, 100-150 g riven ost, salt, chiliflakes, senap och skinka.

Jag bredde smör på yttersidorna av brödet. Vispade upp ägget och blandade i riven ost till dess att smeten blev fast. Lite salt och chiliflakes. Min mackor fick lite senap emellan och sonens en skinkskiva innan ost- och äggsmeten lades på. Efter en stund i mackjärnet var de färdiga. Det blev mycket gott och mättande, testa gärna. En härlig frukost en ledig dag.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar