Sötpotatissoppa

  • Inläggskategori:Soppa
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Här kommer receptet på en soppa som passar utmärkt till brödet jag tipsade om igår. Både vi själva och våra gäster åt med god aptit. En av mina gäster sa att jag hade överträffat mig själv…det var ett riktigt fint betyg!

Rykande het och god soppa!

 

Sötpotatissoppa (räcker till ca 4 portioner)

1 sötpotatis

1 stor morot

1/2 röd paprika

4 potatisar (små)

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 röd chili

7 1/2 dl hönsbuljong

1 1/2 dl grädde

lite extra chiliflakes och ev salt

fetaost 150 g

1/2- 1 dl creme fraiche

 

1. Skala och dela grönsakerna i mindre bitar.

2. Rosta sötpotatis,lök, vitlök och paprika i ugnen tillsammans med den hackade chilin.

3.Koka potatis och morot i hönsbuljong.

4. Mixa grönsakerna med en del av hönsbuljongen. Använd inte all buljong utan börja med några deciliter. Fyll på allteftersom till dess att soppan får den konsistens du vill ha.

5. Häll soppan i en kastrull igen och blanda i grädden, smaka av med salt och extra chiliflakes eller färsk finhackad chili.

6. Servera rykande het med fetaoströra gjord på creme fraiche, fetaost och svartpeppar.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar