Sötpotatissoppa med fetaost

  • Inläggskategori:Soppa
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Sötpotatissoppa med fetaost
Soppa till middag

Det var lite råkallt ute idag, det gjorde att en värmande soppa lockade.

Det blev en sötpotatisvariant idag. Det här behövs till två personer.

1 sötpotatis

1 morot

1/4 gul lök

1 vitlöksklyfta

1/2 chili

5 dl hönsbuljong

1 1/2 dl grädde

lite extra chiliflakes och ev salt

fetaost

1. Skala och dela grönsakerna i mindre bitar.

2. Koka dem i hönsbuljongen med  hackad chili tills de är mjuka.

3. Mixa grönsakerna tillsammans med en del av hönsbuljongen. Använd inte all buljong utan börja med några deciliter.

4. Häll i grädden, smaka av med salt och extra chiliflakes eller färsk finhackad chili.

5. Servera rykande het med smulad fetaost i. Vi fick även en varm macka till.

Mums!!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar