Igår med sonen hemma i huset igen (nöjd och glad efter tävlingen i Göteborg) lagade jag en god middag med lax och bulgur. En rätt jag har lagat varianter av förut och trots små förändringar i receptet blir det lika gott varje gång!
God ingefärs- och parmesanlax med smakrik bulgur ( 2-3 portioner)
4 små laxbitar
ca 1/2 dl parmesan
2-3 cm ingefära
lime
dill och persilja
1/2 mozarellaost
1. Smörj en ugnsform i botten och lägg i laxbitarna.
2. Krydda med salt, chiliflakes och pressa limejuice över laxbitarna.
3. Blanda hackad dill, persilja, riven parmesan och riven ingefära i en skål.
4. Täck laxen med blandningen.
5. Avsluta med att lägga mozarella i skivor på laxen.
6. In i ugnen 175 º 15-20 min.
Bulgur
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
ca 1 cm ingefära
olivolja
ruccola
1/2 orange paprika
lime
1. Hacka lök, vitlök, ingefära och chili. Låt allt fräsa i olivolja på svag värme, det ska inte få färg, bara bli mjukt.
2. Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen.
3. Blanda grönsaksfräs med färdigkokt bulgur.
4. Smaka ev. av med lite extra salt.
5. Precis innan servering blandar man i hackad ruccola, paprika och pressar över lite lime.