Bulgur och lax med många goda smaker!

Igår med sonen hemma i huset igen (nöjd och glad efter tävlingen i Göteborg) lagade jag en god middag med lax och bulgur. En rätt jag har lagat varianter av förut och trots små förändringar i receptet blir det lika gott varje gång!

En god middag är serverad.

 

God ingefärs- och parmesanlax med smakrik bulgur ( 2-3 portioner)

4 små laxbitar

ca 1/2 dl parmesan

2-3 cm ingefära

lime

dill och persilja

1/2 mozarellaost

1. Smörj en ugnsform i botten och lägg i laxbitarna.

2. Krydda med salt, chiliflakes och pressa limejuice över laxbitarna.

3. Blanda hackad dill, persilja, riven parmesan och riven ingefära i en skål.

4. Täck laxen med blandningen.

5. Avsluta med att lägga mozarella i skivor på laxen.

6. In i ugnen 175 º 15-20 min.

Ört- och ostblandningen.

 

Laxen färdig att stoppas in i ugnen.

Bulgur

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

1/2 röd chili

ca 1 cm ingefära

olivolja

ruccola

1/2 orange paprika

lime

1. Hacka lök, vitlök, ingefära och chili.  Låt allt  fräsa i olivolja på svag värme, det ska inte få färg, bara bli mjukt.

2. Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen.

3. Blanda grönsaksfräs med färdigkokt bulgur.

4. Smaka ev. av med lite extra salt.

5. Precis innan servering blandar man i hackad ruccola, paprika och pressar över lite lime.

Lökblandningen i olivolja.
Paprika och ruccola på skärbrädan.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar