Chili som fick smaklökarna att snurra till.

Chiligrytor, det är något både sonen och jag tycker mycket om.  Gårdagens tillagning av Chili con carne lyckades jag särdeles bra med, om jag får säga det själv…och det får jag ju. Inga konstigheter alls i grytan, men ibland blir mixen av kryddor precis den rätta och då snurrar det till i smaklökarna….. som Ernst skulle säga…..

3-4 hg älgfärs bryns i smör och olivolja. 1/2 gul lök och 1 vitlöksklyfta hackas fint och fräses mjukt i smör och olivolja även det. Blanda ihop och krydda med salt, chiliflakes, chilipulver och paprikapulver. Häll på 1 burk tomatsås (den typ som följer med färdig pizzadeg) 1 1/2 burk vatten och låt allt puttra en stund så att mängden vätska minskar. Smaka av med mer kryddor om det behövs.

Skär därefter i 1 gul paprika i bitar, häll i majskorn och när grytan nästan är klar häller man i stora vita färdigkokta bönor (ingen sås runt) och låter allt bli varmt. Toppa med hackad persilja och ät chilin med god aptit. Vi åt inte ris till utan jag serverar alltid chiligryta med ett gott bröd. Då kommer man åt det sista goda på tallriken, inget blir kvar.

Snart är det klart så att vi kan hugga in!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar