Den goda fisken blev inte grillad trots allt

Några fina rödingar hade hamnat i vår frys, ute sken solen så planen var att grilla en av godingarna.  Fisken kryddades med salt och svartpeppar sedan pressade jag saften från 1/2 lime inuti den. Därefter lade jag i rikligt med dill. Så var den klar för tillagning.

Vi skulle grilla ( detta var förra helgen) men plötsligt kom det en regnskur så vår fisk åkte in i ugnen i stället på 200º, cirka 30 minuter.

image
I väntan på att tillagas.

 

Med kokt potatis, en god sallad samt ett enkelt citronsmör till smakade middagen toppen.

Citronsmör:

ca 50 g mjukt smör

saften från 1/2 citron

finhackad dill, ca 3-4 msk

flingsalt

Blanda ihop allt och ställ smöret i kylskåpet till dess att det är dags att servera.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar