Lasagne, fast inte riktigt som vanligt.

I kylen fanns en förpackning färska pastaplattor som det var dags att använda. Jag gjorde pastarullar med köttfärsrörs inuti och en god ostsås ovanpå.

Köttfärsrörans ingredienser på ett ungefär: ca 400 g älgfärs, 1/2 finhackad gul lök, 1 stor finhackad vitlöksklyfta, 1/2 finhackad chili, lite vatten, 1 dl tomatsås (pizzatypen), 1 msk ajvar relish, 1/2 köttfondbit, salt, svartpeppar och smör att steka i.

Jag gjorde rullar och lade i en smord ugnsform, kokade en vitsås med mycket ost i som jag bredde ut över rullarna. Efter cirka 20 minuter i ugnen var det klart att äta. Gott med skivade tomater till.

På pastaförpackningen stod det att plattorna skulle vara lagom till två personer….det blev rester till fler än en middag till…ändå åt vi inte särskilt lite.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar