Kycklingpaj med smak av taco!

På väg hem från jobbet stannade jag till hos mamma. När jag åkte därifrån fick jag med mig en färdig pajdeg hem. Ibland har man tur…..något jag har ganska ofta!

Vi har ätit ganska mycket ostpaj på slutet och även om det är gott kände jag för något annat. Därför fick även affären ett besök och en grillad kyckling samt vitlöksbröd inhandlades.

Nygräddad paj!

Medan pajskalet förgräddades benade jag ur kycklingen och hackade i den bitar. Lagom till att det var klart hade pajskalet gräddats en första gång. Därefter hackade jag och blandade i 1/2 röd chili, strödde över majskorn och skivade röd spetspaprika som jag lade överst. Ett rejält lager stark riven ost toppade det hela. En äggstanning med 3 ägg, 4 dl grädde samt 5 tsk tacokrydda hälldes över. Sedan fick pajen grädda ca 30 minuter i 225º. Det blev inte så stark tacosmak så jag tror att jag kommer att tillsätta mer tacokrydda nästa gång jag gör den här pajen. För en sak är då säker, jag kommer att göra den igen. Enkelt, lättlagat och gott!

När pajen var färdiggräddad toppade jag med färsk ruccola. Vi fick en enkel guacamole till gjord på avocado, citronsaft, vitlök och chiliflakes. Och vitlöksbrödet förstås!

Paj med tacosmak. guacamole och vitlöksbröd.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar