Snabb schnitzel och agent Carter

image
God schnitzel framför teven.

En söndag kväll utan träning, några kycklingfiléer låg i köket för att tina. Vad skulle vi göra av det hela? Någon krämig kycklingpasta kanske…men nej…det var vi inte sugna på.

Istället blev det kycklingschnitzel med parmesan och cornflakes. Mums!

Kycklingschnitzel med parmesan och cornflakes

3 kycklingfiléer

1 dl finriven parmesan

1/2 dl majsmjöl

1 1/2 dl cornflakes

1 tsk anchochili

salt

svartpeppar

 

1. Dela kycklingfiléerna i schnitzeltunna delar. Krydda dem med salt och nymald svartpeppar.

2. Krossa cornflakes fint och blanda med nyriven parmesan, majsmjöl och anchochili.

3. Vänd schnitzlarna i paneringen och stek i rapsolja till dess att de är genomstekta.

 

Servera med klyftpotatis, sonen kryddade med salt, svartpeppar, timjan och rosmarin. Sedan ringlade han olivolja över. I 225° tog det cirka 30-40 minuter för potatisen att bli färdig.

Lite sallad till och creme fraiche med sweet chilisås passade bra till. Ja och så Marvels Agent Carter på teven….vi inser att vi måste skynda oss att titta på alla avsnitt för nästa vecka börjar nämligen Agents of Shield på abc igen. Vi har väntat sen före jul på fortsättningen….

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar