En söndag kväll utan träning, några kycklingfiléer låg i köket för att tina. Vad skulle vi göra av det hela? Någon krämig kycklingpasta kanske…men nej…det var vi inte sugna på.
Istället blev det kycklingschnitzel med parmesan och cornflakes. Mums!
Kycklingschnitzel med parmesan och cornflakes
3 kycklingfiléer
1 dl finriven parmesan
1/2 dl majsmjöl
1 1/2 dl cornflakes
1 tsk anchochili
salt
svartpeppar
1. Dela kycklingfiléerna i schnitzeltunna delar. Krydda dem med salt och nymald svartpeppar.
2. Krossa cornflakes fint och blanda med nyriven parmesan, majsmjöl och anchochili.
3. Vänd schnitzlarna i paneringen och stek i rapsolja till dess att de är genomstekta.
Servera med klyftpotatis, sonen kryddade med salt, svartpeppar, timjan och rosmarin. Sedan ringlade han olivolja över. I 225° tog det cirka 30-40 minuter för potatisen att bli färdig.
Lite sallad till och creme fraiche med sweet chilisås passade bra till. Ja och så Marvels Agent Carter på teven….vi inser att vi måste skynda oss att titta på alla avsnitt för nästa vecka börjar nämligen Agents of Shield på abc igen. Vi har väntat sen före jul på fortsättningen….