Kyckling med somrig nudelsallad

image
Suveränt god middag!

Inspirationen för matlagning lyste med sin frånvaro……tyckte att vi hade ätit det mesta här på slutet. (vilket inte stämde naturligtvis)

Kyckling var det som lockade men med vad? Ville inte ha ris, vanlig pasta eller potatis till. Inte var jag sugen på couscous eller bulgur heller…..Då kom jag på att jag nyss hade läst ett recept på nudelsallad någonstans. Naturligtvis kom jag inte ihåg var jag hade läst det men jag tyckte mig komma ihåg några av ingredienserna i alla fall.

 

Så här gjorde jag min nudelsallad till två personer.

Koka nudlar och låt dem rinna av. Jag använde både risnudlar och äggnudlar. Blanda 1 msk honung, saften från 1/2 lime, lite riven ingefära och en aning salt. Blanda det med de avrunna nudlarna. Vänd sedan ner 2 nävar bladspenat, 1 dm tunt hyvlad gurka och 1/2 röd finhackad chili. (Om jag hade haft koriander skulle jag ha blandat i det också.)

Kycklingen stekte jag i en panna tillsammans med smör, hackad ingefära och vitlök. Krydda med salt och chili flakes. Mot slutet pressade jag över limesaft. (Jag tog två filéer som jag hade delat i mindre bitar.)

En dressing av creme fraiche, sweet chilisås samt riven ingefära blev pricken över i.

Både nudelsallad och kyckling smakade mycket gott, dessutom gick det snabbt och var lättlagat. Vill man inte servera kyckling skulle nudelsalladen smaka toppen till lax också!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar