Panikmat på mindre än tio minuter!

  • Inläggskategori:Pasta
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Sonen kom hem efter skolan idag och var så hungrig att han kved och hade ont i magen. Eftersom jag visste att det fanns färsk pasta med en minuts koktid i kylen så hade jag middagen klar efter bara en liten stund. Det som tog längst tid var att koka vattnet…och med vattenkokarens hjälp gick det också rätt snabbt….

 

Medan tagliolinin rann av i durkslaget smälte jag en klick smör i kastrullen, la i en finhackad liten vitlöksklyfta, hällde på 1 1/2 creme fraiche (Norrmejeriers Mexikansk chili ), 1/2 dl grädde. Sen la jag tillbaka pastan i kastrullen, vände ner  1/2 dl riven ost och toppade med färsk hackad koriander. Sonen tog lite parmesan på toppen också…eller ganska mycket faktiskt……

 

Receptet går säkert att förfina men med en enkel sallad till fick vi en god middag som gick supersnabbt att laga! Mindre än tio minuter….så i kategorin panikmat får den ett högt betyg av oss.

En god panikmiddag!

Ingredienser till två personer

1 förpackning fäsk pasta, tagliolini

1 1/2 dl smaksatt creme fraiche, Norrmejeriers Mexikansk chili

1 vitlöksklyfta

smör

1/2 dl grädde

1/2 dl riven ost

koriander

parmesan

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar