Potatis- och palsternacksgratäng till kvällens köttbullar.

Till kvällens köttbullar gjorde jag en god rotfruktsgratäng.

image
God gratäng till köttbullarna.

 

Medan köttbullarna stektes i ugnen, kokade jag 4 potatisar, 2 mellanstora palsternackor och 1 morot (allt tunt skivat) i lätt saltat vatten. Bara så pass att de börjat bli mjuka. Sedan lade jag rotfrukterna i en smord ugnsform, hällde över ca 3/4-1 dl grädde, kryddade med lite salt och svartpeppar. Därefter stoppade jag in formen i ugnen till dess att grädden kokat in och gratängen var krämig och god. Smakade smaskens med köttbullar och sallad.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar